Tipărire

 

EXCURSIE TEMATICĂ

ALBA IULIA – INIMA UNIRII

 

În cadrul săptămânii „ȘCOALA ALTFEL: SĂ ȘTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN...”, pornind de la premisa că CENTENARUL MARII UNIRI  ar fi un bun prilej, pentru elevii  “Liceului Tehnologic Dacia”, de a dobândi  cât mai multe cunoștințe despre istoria țării noastre,  a fost organizată  excursia tematică, de două zile,  08 – 09.11.2018, ALBA IULIA – INIMA UNIRII, de către prof. Bogdan Steluța Simona, prof. Petrișan Mădălina Cici și prof. Neagoe Paula Elisa.

Atracția turistică a fost Cetatea Alba Carolina, dar, pe traseu, au fost vizitate și alte obiective turistice: Muzeul Satului Vâlcean, Mănăstirea Cozia, Centrul Istoric al Sibiului, Casa Memorială “Lucian Blaga”, Lancrăm.

Activitatea extrașcolară  a cultivat simțul artistic și gustul pentru frumos, interesul pentru istorie, literatură și folclor. Pe lângă acestea, a  stimulat pasiunea pentru călătorii și a contribuit la dezvoltarea modului de relaționare și adaptare la  locuri și situații noi.

Excursia tematică a reprezentat evenimentul central al săptămânii “ȘCOALA ALTFEL” și a stârnit simpatia celor cincisprezece elevi ai claselor: a IX – a B, a X – a A, a X –a B, a XI – a B, care și-au manifestat dorinta de a participa pe viitor și la alte activități asemănătoare.

Prof. Steluța Bogdan